Bedrijventerrein Louterbloemen in Dordrecht Inland Seaport geopend

Bedrijventerrein Louterbloemen in Dordrecht Inland Seaport geopend

Op 17 september is het volledig hernieuwde bedrijventerrein Louterbloemen in Dordrecht Inland Seaport geopend. Het bedrijventerrein is het visitekaartje van de revitalisering en upgrading van de Dordtse zeehavens. Gemeente Dordrecht en Havenbedrijf Rotterdam zijn zo’n vijf jaar geleden gestart met de grootschalige vernieuwing.
De haveninvesteringen leggen geen windeieren. De overslag van Dordrecht Inland Seaport steeg in de periode 2013 tot en met 2017 met meer dan een miljoen tot ruim 3,7 miljoen ton.

V.l.n.r: Maarten Burggraaf (Wethouder Gemeente Dordrecht), Ronald Paul (Chief Operating Officer Havenbedrijf Rotterdam) en Leen de Koning (voorzitter BIZ Louterbloemen/Duivelseiland) (foto: Marc Nolte).

Vandaag is een mooie mijlpaal richting een nog betere toekomst bereikt, aldus wethouder Maarten Burggraaf die namens de gemeente de opening verrichtte. De revitalisering wordt weerspiegelt in stijgend vertrouwen van ondernemers in het gebied. Niet alleen is het aantal bedrijven toegenomen, maar ook daar reeds gevestigde ondernemers hebben de afgelopen tijd fors geïnvesteerd in het gebied. Ik denk dan aan Standic, Silo Dordrecht, ZHD, Jansen Reycling group, Meijndert Tanktransport, Quartzline, VSM, DSV Air&Sea BV, Engie, Valk Logistics en Dimco. Goed voor de economie, maar ook voor de werkgelegenheid! Eind vorig jaar waren er meer dan 4.000 mensen aan het werk in Dordrecht Inland Seaport.

  
bizlouterbloemen