Startschot voor uitbreiding camerabewaking op Louterbloemen

Startschot voor uitbreiding camerabewaking op Louterbloemen

“We hebben een hoop bereikt. Na de revitalisatie ligt Louterbloemen er netjes bij. Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar het resultaat mag er zijn. Het bedrijventerrein is schoon, heel en veilig en met in de toekomst extra camera’s erbij slaap ik net iets rustiger”. 

Het zijn de openingswoorden van Leen de Koning, voorzitter van de BIZ én gastheer namens Autobedrijf Ames. Op dinsdag 15 januari opent hij met een mooie speech de nieuwjaarsborrel van de BIZ Louterbloemen. Een kleine dertig heren en dames vertegenwoordigen de bedrijven uit het BIZ gebied van Louterbloemen/Duivelseiland. Een goede opkomst met diverse bedrijven van zowel het bedrijventerrein Louterbloemen als bedrijven aan de ’s-Gravendeelsedijk, Duivelseiland en de van Leeuwenhoekweg.

Na de nieuwjaarswensen wordt een nieuwe investering in de publieke ruimte van het BIZ gebied aangekondigd en besproken. Dick Groen, adviseur van Parktrust BV voor de toepassing van camera systemen in de openbare ruimte,  geeft toelichting op het plan om een slagboominstallatie en diverse camera posities te plaatsen.

Dick is als onafhankelijk adviseur op meer dan 25 bedrijventerreinen betrokken bij de realisatie van camerasystemen in de openbare ruimte.

Dick Groen: “De entree aan de Van Leeuwenhoekweg is in tegenstelling tot de Nijverheidstraat niet beveiligd met camera’s en/of slagbomen. Hierdoor staat de achterdeur letterlijk open en kan men ongezien het bedrijventerrein opkomen. Ook de preventieve werking van slagbomen, zoals op de andere westelijke bedrijventerreinen wel het geval is, ontbreekt. Het gevolg is dat er bij twee incidenten een daderprofiel ontbrak en dat er met enige regelmaat grofvuil wordt gedumpt. Voor het bestuur van BIZ Louterbloemen/Duivelseiland voldoende reden om de beveiligingsinstallaties uit te breiden met twee nieuwe slagbomen aan de Van Leeuwenhoekweg en diverse nieuwe camera’s zodat inzichtelijk wordt waar voertuigen naartoe rijden en welk kenteken erbij hoort”.

Uiteindelijk heeft De Verkerk Groep uit Zwijndrecht de opdracht voor het realiseren van de installaties en cameraposities gegund gekregen. Qua camera hardware is gekozen voor het merk Mobotix. De camera’s zijn zeer lichtgevoelig en hebben een sensor van 6 megapixel.

Na de presentatie over camerabewaking rond Leen de Koning het officiële gedeelte af met het ondertekenen van de opdrachtbevestiging en geeft hiermee het denkbeeldige startschot voor uitbreiding van de camerabewaking op Louterbloemen. Namens De Verkerk Groep wordt de opdracht ondertekend door Wilco van der Peerle en Ivo de Koning. Martijn Onnink (De Mijl Vastgoed), Ramon Grundel (Netwerk N.V.) en Leen de Koning (voorzitter BIZ Louterbloemen) tekenen de overeenkomst namens het BIZ bestuur.

Jose Advocaat