Werkzaamheden spoorwegovergang van Leeuwenhoekweg Dordrecht Zeehaven

Werkzaamheden spoorwegovergang van Leeuwenhoekweg Dordrecht Zeehaven

In het weekend van 16 september 2022 heeft Volkerrail in opdracht van ProRail de spoorwegovergang op de Van Leeuwenhoekweg vernieuwd. Speciaal voor deze met veel zwaar verkeer bereden overweg heeft ProRail gekozen voor een nieuw type overwegbevloering van TekniCross. Met dit nieuwe type overweg had ProRail de verwachting een veilige en duurzame oplossing te hebben gevonden die langdurig bestand zou zijn tegen de hoge verkeersintensiteit.

Helaas is er na de uitvoering van de werkzaamheden gebleken dat dit nieuwe type overweg niet aan de verwachtingen voldoet. De overweg zoals is gebouwd op deze locatie, heeft niet kunnen voldoen aan de hoge eisen die nodig zijn voor het zware verkeer dat eroverheen rijdt. De bevloering vertoont te veel speling tussen de beplating en de dwarsliggers, waardoor de overweg klappert als er vrachtwagens overheen rijden.

Er zijn inmiddels tijdelijke maatregelen genomen om het klapperen te verminderen en de overweg veilig berijdbaar te houden. Het verkeer kan er dus voorlopig veilig overheen rijden maar de verwachting is dat dit geen lang houdbare oplossing zal zijn. ProRail heeft derhalve na onderzoek besloten om dit nieuwe type overweg nog voor het winterseizoen te verwijderen. Vooruitlopend op een definitieve duurzame oplossing gaan we een tijdelijke overwegconstructie in asfalt realiseren.

Op zondag 30 oktober wordt er gewerkt aan de overweg van de van Leeuwenhoekweg te Dordrecht Zeehaven. Dit zal gaan plaatsvinden van 7:00 uur tot 23:00 uur. De omleidingsroute zal via de s-Gravendeelsedijk verlopen.

Bekijk hier de omleidingsroute.

Jose Advocaat